Wie zijn wij

Team Terra bestaat uit jonge, gedreven, enthousiaste en bewuste mensen die de wereld een stukje mooier willen achterlaten voor de volgende generaties.De stichting wordt gerund door een groot aantal ZZP´ers met diverse achtergronden en specialisaties.

Een uitgebreide lijst met informatie over de betrokkenen zal hier spoedig worden geplaatst, maar een paar van onze vaste betrokkenen zijn deze:

 

Arno van den Berg

Een alternatieve en kritische kijk op de huidige samenleving was voor hem heel normaal, reeds toen hij jong was kreeg hij dit bewustzijn mee van zijn ouders. Na een praktijktraining Permacultuur werd dit inzicht meer vergroot en legde hij zich toe op veel facetten van duurzaam leven, zoals duurzaam energieverbruik en composteringstechnieken. Samen met Louise runt hij het bedrijf De Oersprong

 

José Hamer

José studeerde Technische Aardwetenschappen in Delft, maar graaft intussen niet meer zo diep in de grond. In de gedachte van permacultuur werk je samen met de natuur, en de miljarden organismen in de bodem doen dat veel netter dan wij mensen. Scheppen doet ze nog wel erg graag, in composthopen bijvoorbeeld – composteringsprocessen blijven verbazen. En dan is het al helemaal feest als je kleine of grote kinderen in die verbazing en beleving mee kunt nemen.

In het weekend werkt José regelmatig op Pluk!, eerdere projecten namens Team Terra waren enkele groene schoolpleinen. Zeker het ‘plein’ bij ‘De Margriet’ in Leidschendam was erg geslaagd, daar hebben werkelijk alle klassen een bijdrage in geleverd, dat waren superleuke dagen.

 

Louise van Luijk

Enkele jaren reizen en vrijwilligerswerk op bijzondere plekken in de wereld hebben haar interesse voor een duurzame en natuurlijke samenleving zodanig aangewakkerd dat zij hier nu fultime mee bezig is. Een praktijktraining Permacultuur en verschillende andere praktische cursussen en trainingen hebben haar visie handen en voeten gegeven om er daadwerkelijk praktisch mee aan de slag te gaan. Vooral het ontwerpen en aanleggen van eetbare tuinen is haar passie. Ook het daaruit voortkomende voedsel verwerken is een grote liefhebberij. Zij runt samen met Arno het bedrijf De Oersprong.

 

Nina Winkelhuyen 

Nina heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan binnen de biologische en duurzame voedselsector. Zo heeft ze gewerkt in verschillende biologische eetgelegenheden en een aantal jaar een biologisch veganistisch eetcafé gerund in een collectief. Om die interesse verder uit te bouwen is zij de opleiding Landbouw & Zorg gaan doen. Sindsdien weet ze dat haar hart ligt bij de zogenoemde 'eetbare tuinprojecten' en met name waar er sprake is van de combinatie tussen zorg en tuinieren. Vlak na het afronden van haar studie is zij haar eigen bedrijf begonnen onder de naam 'De Groene Garde'. Met haar eigen bedrijf heeft ze als doel om het ideaal van een lokale, duurzame en biologische voedselsector op te zetten wat gaat van zaadje in de grond tot het eten op ons bord.

 

 

Volg ons op Facebook!