Wat wij doen

Stichting Team Terra biedt activiteiten en tuinaanleg aan waar eetbaar groen een grote rol in speelt. We zijn graag actief bezig met het aanleggen van tuinen en alles wat daar bij komt kijken; ontwerpen, aanleggen, onderhouden en de organisatie die daarmee verband houdt. Zo helpen we mee bij groene schoolpleinen in het hele proces, van voorbereiding tot aanleg en oplevering. Op Pluk! leggen we de tuin aan, runnen we de lunchroom, leggen we een natuurspeeltuin aan en doen we een groot deel van de coordinatie van het hele project. Het liefst werken we op (semi)publieke of -gemeenschappelijke plekken, vanwege het educatieve en sociale karakter.

Allereerst zijn we erg benieuwd naar de drijfveren van de opdrachtgever. Gezamenlijk bedenken we dan de mogelijke functies van de tuin: Wordt het vooral educatief, heel biodivers met veel geurende bloemen en kruiden die de zintuigen prikkelen? Of liever vooral produktiebedden waar met de buurtbewoners kan worden gemoestuinierd? Een eetbaar kinderspeelbos of een zachte bloemenweide voor baby’s? Er zijn mogelijkheden te over!

We vinden het leuk om zoveel mogelijk de bewoners, scholieren, klanten of gebruikers van de toekomstige tuin in de aanleg en het beheer te betrekken. Overdracht van kennis en ervaring en daaruit voortkomend samenwerking en betrokkenheid van verschillende gebruikers, maakt de wereld – en in dit geval de tuin – alleen maar mooier.

Heel concreet kunnen we helpen op deze fronten: tuinontwikkeling en aanleg, organisatievoering, financiering en het betrekken van buurt of andere participanten. We kunnen het hele proces van A tot Z coordineren of ondersteunen, wat maar gewenst is. Het streven is altijd dat de initiatiefnemers zo min mogelijk geld hoeft te spenderen en dat zij zelfvoorzienend worden.

Organisatievoering

Bij ons is niemand is gelijk maar is iedereen wel gelijkwaardig. We zijn allemaal leider op eigen specialisme en daar geven we elkaar de vrijheid in. Dit zorgt ervoor dat we een goed product neer kunnen zetten binnen korte tijd en minder kosten maken dan andere organisaties. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op, of kom langs bij Pluk!

 

 

Volg ons op Facebook!