Pluk! Den Haag

Pluk! Den Haag is een bijzonder samenwerkingsverband waar in rustige en natuurlijke omgeving de werknemers (mensen uit de pschiatrische zorg) onder begeleiding kunnen meewerken in een van de (eetbare) tuinen, dierverzorging en het lunchcafe. Het is een openbare voorziening (zie voor openingstijden www.plukdenhaag.nl)

Deze voormalige stadsboerderij ligt temidden van enkele grote tuinen zoals een pluk!tuin met vele soorten kleinfruit waar je in het seizoen (tegen betaling) kunt komen plukken en is er een grote moestuin met vergeten groentes. Ook zijn er bloemen- en kruidentuintjes en is er een prachtige heemtuin.

Team Terra heeft een aantal tuinen aangelegd en onderhoudt deze samen met de deelnemers uit de zorg. In het opstartproces heeft Team Terra een leidende rol op zich genomen. Als team hebben we de business case geschreven, de uitstraling van het terrein vormgegeven, de lunchroom geimplementeerd en bemand, een waterspeeltuintje aangelegd en zijn we de spil in het web geweest tussen gemeente, Parnassia en andere stakeholders. 

Kom het vooral zelf eens ervaren! In de zomer kun je kleinfruit plukken of boodschappen doen in het groentewinkeltje. Het adres is: Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat 1184a, Den Haag.

Volg ons op Facebook!